28 Eylül 2010 Salı

DİRENİŞİN 78.GÜNÜ

25.09.2010
DİRENİŞİN 78.GÜNÜ

Bugün Cumartesi tatil günü. Direniş çadırındaysa daha fazla ziyaretçi olan gün.
Kamu Emekçileri Cephesi’nden memurlar akşam nöbetteydi. Sabah birlikte kahvaltı yaptık, bir süre sohbet ettik. Sohbet konumuz, bir öğretmeni bulmuşken çoğunluğumuz öğrenci velisi olduğumuz için okullar, öğretmenler ve öğrencilerdi.
Kandıra F tipinden gelen mektubu aldım, öğlene doğru. Bülent Özdemir, Özkan Yılmaz, Murat Kaymaz, Ayberk Demirdöğen , Kayhan Kaya, Sadık Kan birlikte yazmışlar. Taner, Rıza, Erhan, Cihan, Hüsamettin selamlarını göndermiş mektup yazma cezaları olduğu için onlar yazamamışlar. Mektubu bir kitap gibi hazırlamışlar. Ön yüzündeki çiçekler, dikenli telle sarılmış ve Ebu Zer’in bir sözü var ön yüzünde: “Yarına yiyecek bir dilim ekmeği olmayanın şaşarım aklına kılıcı kınındaysa eğer”
Bu mektuptan sonra TAYAD’lara yapılan saldırıyı duyduk. Yol boyunca rahatsız edilmişlerdi sonunda saldırdılar. Arabalara bindirilip Bolu İl sınırı dışına bırakmışlar. Tartaklamışlar, gaz sıkmışlar. Çocuklarına mektup yazma cezası bile uygulayanlar; siz onları durdurabilir misiniz? Var mı onlardaki yürek sizlerde?
78. günde bitti. Akşam oluyor. Direniş çadırında, direniş çadırının sakinleri hazırlanıyor Okmeydanı’na konsere gitmeye. Bir telaş hiç dur durak yok. Ankara’ya gidenler, basın açıklaması yapanlar, konsere gidenler, imza toplamaya giden. İş çok…

Hiç yorum yok: