25 Ekim 2010 Pazartesi

DİRENİŞİ 105. GÜNÜ

DİRENİŞİN 105. GÜNÜ – 22 Ekim 2010 Cuma
Paşabahçe Şişe Cam’dan emekli misafirimiz vardı. Hastaneye gelmiş, direniş çadırına da uğramış.
Direniş çadırında bilgisayar ihtiyacını karşılamak için EMO’yu aradım. Yönetim kurulunda görüşeceklerini söyledi Kemal bey. Haberleşme sorununu çözmek için direniş çadırında gerekli oluyor bilgisayar.
Bugün Özgür Tutsaklar’dan dört tane mektup aldım. Tekirdağ 2 No’lu F Tipi’nden Fırat Özçelik, Kenan Günyel, Cem Kılıç’tan. ‘Saraylar, saltanatlar çöker; kan susar, bir gün zulüm biter, leylaklar da güler; bugünlerden geriye bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler’ demişler hazırladıkları bayram kartında.
Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi kadınlarından ikinci mektup. Aysun, Gamze, Elif, Çiğdem, Tülin, Berna, Hasibe, Berat, Meltem, Saadet, Şadiye, Ekin, Elif Kaya. Direniş çadırının 100. gününü selamlıyorlar. Mektubun ön yüzüne bunu resim olarak çizmişler.
Tekirdağ 2 No’lu Hapishanesi’nden Mehmet Akdemir’den üçüncü mektup. ‘Diren ablam, sonuna kadar… Bu zinciri bir yerinden kırana kadar. Biz öyle yapıyoruz’ diyor Mehmet Akdemir. Öyle yapacağım Mehmet. Zinciri bir yerinden kırana kadar devam direnişe.
Dördüncü mektup Emrah Yayla’dan. Emrah ile biz artık anne-oğul gibi dertleşiyoruz. Bu üçüncü mektubu. Bir de bana şal göndermişti. Soğuklarda üşümemem için.
Akşam SES Anadolu Yakası Şube’sinden Sevgi İnce, KESK’in aylık dergisi için röportaja geldi. Emekli Öğretmenler Derneği’ndeki şiir dinletisinden sonra Ruhan Mavruk direniş çadırına uğradı.

Paşabahçe Devlet Hastanesi Temizlik İşçisi
Türkan Albayrak

0530 777 68 79
pasabahcedirenisi.blogspot.com

Hiç yorum yok: