18 Ekim 2010 Pazartesi

DİRENİŞİN 98. GÜNÜ

Yine yağmur var. Uyandığımda nöbetçiler değişmişti. Akşam kalan nöbetçiler iskeleye, 100. günün bildirilerini dağıtmaya gitmişlerdi.
Gün, 100. günün telaşıyla geçti. Paşabahçe Camii, Cuma namazı çıkışı bildiri dağıtıldı ve diğer mahallelere çıkıldı.
Sendikalara ve mailleri olanlara 100. günün etkinliğini bildiren faks ve mailler gönderildi.
Bilgesu Erenus, etkinliğe geleceğini söyledi. Mehmet Bekaroğlu, Ankara’da olduğu için katılamayacağını söyledi. Milli Gazete köşe yazarı Mine Alpaygün, kayınvalidesi ve oğluyla çadıra ayaküstü uğrayıp mahkeme günü gelemediğini, aynı günlerde onun da Ergenekon sanıklarına hakaret ettiği savıyla bir davası olduğunu ve Ankara’da bulunduğunu söyledi.
Akşam nöbete oğlumun ilköğretimde bilgisayar öğretmeni Sinan geldi. Oğlumun öğretmeni olduğu dönemde oğlum sürekli bahsederdi. Anne Grup Yorum’u dinliyoruz Sinan öğretmenle. Anne, Sinan öğretmen bize diğer öğretmenler gibi davranmıyor, bizi dinliyor, yardımcı oluyor. Anne, Eğitim-Sen’liymiş Sinan öğretmen. Sürekli tanışmak istemiştim Sinan öğretmenle. Çalışmaktan vakit bulamıyordum okula gitmeye. Direnişte karşılaştık, oğlumun düşüncelerini şekillendirmeye yardımcı olan Kamu Emekçileri Cephesi üyesi öğretmenle. Düzenin bize dayattığı yaşam şekli en yakınımızdakiyle tanışma fırsatı tanımıyor. Bize insan olmayı unutturuyorlar.
Paşabahçe Devlet Hastanesi Temizlik İşçisi
Türkan Albayrak

0530 777 68 79
pasabahcedirenisi.blogspot.com

Ana sayfa / Duyurular

Hiç yorum yok: