5 Ekim 2010 Salı

TÜRKAN ALBAYRAK'IN DAVASI BAŞLIYOR

TÜRKAN ALBAYRAK'IN DAVASI BAŞLIYOR

Güvencesizliğe Karşı Mücadele
Emperyalistler halklara sadece tankları, topları, uçakları ile saldırmıyor. Uçakları ile saldırdığında bombalayarak, katlediyor.
Ama öte yandan milyonlarca insanı, bir çırpıda katledemese de, güvencesiz, sağlıksız, aç, işsiz bir yaşama mahkum ederek, yarınını çalarak, uzun vadede "öldürüyor".
Açlığa, hastalığa, en kötü koşullarda yaşamaya mahkum ediyor. Mezarda emekli ediyor. "Yaşayan ölülere" dönüştürüyor.
Emekçi için köleliğin ve bir adım ötesinde ölümün adı, kayıt dışı çalışma, işsizlik, 4-C, taşeronlaştırma ve esnek çalışma oluyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) son verilerine göre; 23 milyon 488 bin emekçiden 10 milyon 519 binini kayıt dışı olarak çalışmaya mahkum edilmiştir.
Yakın bir gelecekte bu oran neredeyse emekçilerin yarısına ulaşacaktır. "Güvenceli olanların ne kadar insanca yaşam koşullarına sahip olduğu da tartışmalı olmakla birlikte, 10.5 milyon, hiçbir güvenceye sahip değildir.
Emekçilere bir başka saldırı da 4 - C adı altında sürdürülmektedir. AKP eliyle sürdürülen saldırıda 4-C adı altında binlerce TEKEL işçisi işsiz bırakıldı. 200 bin işçiyi de aynı kader bekliyor.
Emekçilerin yarısının kayıt dışı çalıştırıldığı, milyonlarca emekçinin işsiz bırakıldığı, yüzbinlercesine de 4-C'nin dayatıldığı koşullarda sendikalar büyük ölçüde sus-pus olmuşlardır.
Emperyalistlerin işbirlikçileri eliyle sürdürdükleri özelleştirme saldırısı karşısında sendikalar, sonuç alıcı tek bir direniş örgütlememişlerdir.
Emperyalist saldırıları boşa çıkarmanın tek yolu örgütlenmek ve örgütlülüklerimizle direnişler örgütlemektir.
Türkan Albayrak, işten atılmalara karşı direnişini sürdürüyor. Onun işten atılması davasını işten atılmalara karşı patronlardan hesap sormaya, emekçilerin dayanışmasına çevirelim.

Türkan Albayrak'ın İşten Atılma Davası
Yer: Üsküdar Adliyesi (Çiçekçi)
Selimiye mah., Suphibey cad., Hamam sok. Üsküdar  İstanbul
Tarih: 6 Ekim 2010 Saat: 09.30

Hiç yorum yok: