23 Ekim 2010 Cumartesi

PAŞABAHÇE DİRENİŞİ 103. GÜNÜNDE

Direnişin 103. günü - 20 Ekim 2010 Çarşamba








Artık kurye ve postacı her gün direniş çadırına uğruyor. İki mektup vardı. Biri Silifke'den Kamu Emekçisi Ebru Çelik'den. Şöyle demiş. “Direnişiniz bütün emekçilere umut kaynağı oldu.”



Diğeri İzmir Karabağlar'dan edebiyat öğretmeni Serap Dursun'dan. “Zalimlere gösteriyorsun yılgınlığın olmadığını. Utandırıyorsun oturduğu yerden 'bu halktan bir şey olmaz' diyenleri. Çünkü sen halksın.” diye yazmış. Kurye, Ankara'dan Matrax dinleyicisinin gönderdiği termosu getirdi.



Çarşamba oturma eylemi günü. Bir değişiklik vardı bugün. Çevik kuvvet yürüyerek geçti direniş çadırının önünden. Arabayı park yapacak bir yer bulamamışlardı herhalde.



Oturma eylemine Beykoz halkı ve öğrencileri, Devrimci İşçi Hareketi, Halkevi, Halk Cephesi, İdil Kültür Merkezi katıldı.



Dört röportaj yaptım. Birgün Gazetesi, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Öğrencisi Sevgi Ergürbüz, NTV'nin internet sayfası için Simla Yerlikaya, Dicle Haber Ajansı’ndan Evrim.



Güzel havaların tadını çıkartıyoruz. Çadırın dışında oturuyor, rahat rahat hareket ediyoruz. Çadırı bu güzel havalardan yararlanarak kışlık çadır haline getiriyoruz.



CHP Büyükşehir ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyeleri ziyarete geldi. Cuma günü başhekimle görüşmeye çalışacaklarını ve beni haberdar edeceklerini söylediler.



Paşabahçe Devlet Hastanesi Temizlik İşçisi

Türkan Albayrak



0530 777 68 79

pasabahcedirenisi.blogspot.com

1 yorum:

Devrimci Halkın Birliği dedi ki...

Türkan Albayrak 107 gündür Paşabahçe Devlet Hastanesi’nin önündeki çadırında, yağmur çamur dinlemeksizin direniyor... Güneş doğuyor, güneş batıyor Türkan abla dimdik bekliyor... Bir sorun bakalım, ne istiyor?

Hakemin hatalı kararlarına öfkeli futbolcu maç sonu kameraya dönüp köpürür; “Emeğimizi çalmaya kimsenin hakkı yok...”

Bu öfke de olmasa haniyse lanetlenmiş bir sözcüğe dönüştürülen ‘emek’i unutup gideceğiz.

Ondan, ‘emek’ten söz etmek, haklarını hatırlatmak ve savunmak, dolayısıyla emeğin dahil olduğu ‘sınıf’ı da akla düşürüyor ki, modern zaman günahlarının en büyüğünü işliyor bunu akıllara düşüren!

Türkan abla dünyayı temizliyor
Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde çalışırken bağlı bulunduğu taşeron şirket tarafından işten çıkarılan Türkan Albayrak, 107 gündür tek başına direniyor emeğinin hakkı için, işi için, uğratıldığı gadr için...

Temizlik işçisi Türkan abla... Mikroplara, virüslere karşı hastaneyi, hastaları, doktorları, hemşireleri, hastabakıcıları, hastane memurlarını, tekmil insanlığı savunuyor. Siliyor süpürüyor, dezenfekte ediyor. Ne ki, hastalar sıhhat bulsun sağlamlar hasta olmasın diye...

Şimdi, temizlik işinde çalışanlara meta üretimine katılmadığı için ‘emekçi’ gözüyle bakmayanlarla dolu gezegen. Üretim sürecinin değiştiğinden bahsedenler hepimizi ‘işçinin, emeğin öldüğüne’ inandırmak için çırpınıyor adeta. O çırpınış kafaları karıştırıp, aynı safta olması gerekenleri tam da çırpınanların istediği gibi farklı kamplara savuruyor.

Oturmuş tarihi yazıyor
Ama Türkan abla dik. Hastane morgunun kapısında tuttuğu nöbeti gerekmediği zaman terk etmiyor. Tertemiz tuttuğu çadırının geleni gideni çok... Gerçi gelenine gidenine ‘marjinal’ gözüyle bakılıyor ama olsun, Türkan abla bize ‘Bandista’ şarkısındaki gibi sesleniyor her sabah güneş doğumunda. Diyor ki; “Hürriyet ve adalet aranıyor / Onlar kanun biz tarihi yazıyor...”

‘Vesayet’ kalkıyor, ‘ileri demokrasi’ adım adım ilerliyor ve Türkan abla çadırında hâlâ direniyor.

“O demokrasiden yana” ama tıpkı bir anketi yanıtlayan Buenos Aires varoşlarında yaşayan Arjantinli sınıfdaşının söylediği gibi, “Demokrasi on(lar)dan yana değil...”

Türkan ablanın derdi mi ne? Paşabahçe Devlet Hastanesi’nin önündeki çadırında sizi bekliyor. Gidin sorun, o bu dünyayı, dünyada olan biteni size benden daha iyi anlatır... Hem sizi de orada görürlerse belki Türkan ablanın derdinin dermanı için hayırlı bir şeye vesile olmuş olursunuz...

Cem Dizdar, T24’de Türkan Albayrak her gün tek başına başlıklı yazısını Devrimci Halkın Birliği, Haber Partalı’nda paylaşmış bulunuyoruz. Yazıdan haberdar etmek adına burada yazıyı paylaşmayı doğru bulduk. Vermiş olduğunuz bu onurlu mücadelede yalnız olmadığınızı ve her türlü desteği vereceğimizi bildirmek isteriz..

Türkan Albayrak yalnız değildir!
Yaşasın devrimci dayanışma!

Devrimci Halkın Birliği
http://halkin-birligi.blogspot.com/


Haber linkimiz: http://halkin-birligi.blogspot.com/2010/10/turkan-albayrak-her-gun-tek-basna.html
T24.com.tr – Cem Dizdar “Her gün tek başına!” başlıklı orijinal haber linki: http://www.t24.com.tr/content/authors.aspx?author=48&article=2666