11 Ekim 2010 Pazartesi

direnişin 93. günün ve ziyaretçiler

Öğleden sonra beklerken ziyaretçileri bir baktık çadırın önünde Mehmet Ali Alabora. Habersiz ziyaretçi. Direnişten bahsettik. Diğer sanatçılarla birlikte kalabalık olarak tekrar ziyarete geleceğini , TV programında direnişi anlatacaklarını söyledi. İçten ve sıcaktı. Günlüklerimden direnişi takip edeceğini söyledi.
Saat 13.00'den itibaren Matrax Zeki'nin dinleyicileri İstanbul'un dört yanından gelmeye başladı. "Zeki geldi mi" diye sorup, "Zeki bize Türkan Albayrak 'ı ziyaret edeceğim saat 15.00'de. Sizi de orada bekliyorum" demiş. Gençler merakla direniş çadırını, amacını soruyorlar, öğreniyorlar. Bana kendini üzme deyip başhekime lanetler okuyarak Zeki'yi beklediler. Zeki gelince toplandılar etrafına merakla. Zeki'yi inceliyorlar ve dinliyorlar. Zeki'ye direniş çadırını gençlere anlatma fırsatını bize sağladığı için teşekkür ediyorum. Onun duyarlılığını takdir ediyoruz. Ülkemiz medyasında onun gibilerin çoğalmasını umut ediyoruz. Zeki ve Matrax'cılar buradayken Emek partisi kadın komisyonu üyeleri geldi. Sendikalar üzerine ve kadının sendikalarda görev alamadığından ve direniş çadırının kazanımlarından bahsettik. Anadolu yakası kadınları olarak geldiklerini, ziyarete tekrar kalabalık olarak geleceklerini söylediler. Onların gitmesinden hemen sonra tiyatro eleştirmeni Yurdagül Yurtseven geldi. Küçük bir röportaj yaptık. Ulus gazetesinde yazıyormuş. Direnişi yazacak tanıdığı gazetecilere gelmelerini ve yazmalarını söyleyecek.
Mersin'den resim öğretmeni Ümit aradı. Direnişi desteklediğini, kendi burada olmasa da yürağinin burada olduğunu söyledi.
Paşabahçe Devlet Hastanesi Temizlik İşçisi
Türkan Albayrak

0530 777 68 79
pasabahcedirenisi.blogspot.com

Hiç yorum yok: