10 Ekim 2010 Pazar

ZULME SON VERİLSİN! - DİH Mahkeme Önünde Açıklama Yaptı.

DİH Mahkeme Önünde Açıklama Yaptı. Okunan basın metni:

 
 
TÜRKAN ALBAYRAK’IN 89 GÜNDÜR ÇADIRDA YAŞATILMASI ZULÜMDÜR!
ZULME SON VERİLSİN!

9 Temmuz 2010 tarihinde işten atılan Türkan Albayrak’ın işe iade davasının ilk duruşmasına destek vermek için toplandık.
Türkan Albayrak, temizlik işçisi olarak çalıştığı, Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde sendika çalışması başlattığı için işinden atıldı. Anayasal hakkını kullandığı için işinden oldu. Çünkü işçilerin sendikalı olması güçlü olması demekti. İşçilerin güçlü olması azgınca sömürülmelerine dur demekti. “Çöpçüler, temizlikçiler” diye küçük görülmemeleri demekti. İşte bunun için; hastane yönetimi, önce tehdit etti. Bu sökmeyince de hastane yönetimi ve taşeron şirket Piramit; Sağlık İş’in işbirliğinde,  Türkan Albayrak’ı  5 yıldır bir fiil çalıştığı işinden attılar. Onu işsizliğin yani açlığın kucağına attılar.  
Bütün haklarından vazgeçmesine neden olacak sözleşmeyi imzalamadığı ve işçilerin tamamını sendikaya üye yaparak başarılı bir sendika çalışması yaptığı için işten attılar. Ama işten atarken, “işini yapmadığı” yalanına başvurdular.
İşte bu nedenle Albayrak, hastanenin bahçesine kurduğu çadırda, gece gündüz kalarak, uğradığı haksızlığa karşı çıkıyor. Tam 89 gündür çadırda direnerek işini geri istiyor.
Hastane yönetimi bu zulme son vermeli Türkan Albayrak’ı işe geri almalıdır.
Mahkeme bir an önce bu hukuksuzluğa son vererek, Türkan Albayrak’ı işe iade etmelidir.

İşten Atılmalara Karşı Direnelim!
Sendikalaşma nedeniyle veya nedensiz, haksız yere işten atılmak, ülkemizde her gün, her an yaşanan bir durumdur. Haksız yere işten atılma yaygın olmakla birlikte, “kaderine razı olma” da yaygındır. Türkan Albayrak, uğradığı haksızlığa boyun eğmeyip direnirken, herkese de örnek oluyor. İşten atılınca evinde oturmaktan başka şeyler de yapılabileceğini gösteriyor. Ülkemizde, işten atılma davaları 4 ayda tamamlanması gerekirken 3 ay sonra daha ilk duruşma görülebiliyor. Ne zaman sonuçlanacağı da belli olmuyor. İşi mahkemeye havale etmek, bilinmez bir tarihe bırakmaktır. Bu nedenle İşten Atılmalara Direnmek Meşrudur.

Yaşananlar Taşeronlaşma Sisteminden Kaynaklıdır.
Taşeronlaşma sistemiyle işçiler güvencesiz ve geleceksiz azgınca sömürülebilmektedir. 4 C gibi yöntemlerle de tüm çalışanları bu statüye tabi tutmak hedeflenmektedir. İş güvenliği için, taşeronlaşma sistemi tümden kaldırılmalıdır. Bütün emek güçleri, bütün işçiler ve emekçiler, bu yönde güçlerini birleştirmelidir. Taşeronlaşmaya karşı örgütlenelim!
Türkan Albayrak’ın işten atılması taşeronlaşma nedeniyledir. Onun kazanması da bu köle sistemine atılmış bir tokat olacaktır. Onun kazanması için daha fazla çaba harcayalım.
6.10.2010

TÜRKAN ALBAYRAK YALNIZ DEĞİLDİR!
TÜRKAN ALBAYRAK İŞE GERİ ALINSIN!
İNSAN İŞSİZ BIRAKILAMAZ!
İŞTEN ATILMALARA SON!
TAŞERON İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR!
İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

Hiç yorum yok: