11 Ekim 2010 Pazartesi

Yunanistan’dan Türkan Albayrak’ ın Direnişine Destek Sürüyor

Yunanistan’dan Türkan Albayrak’ ın Direnişine Destek Sürüyor PDF Yazdır e-Posta
Cuma, 08 Ekim 2010 21:41
Selanik Belediye Çalışanlari Sendikası ve Selanik İşçi Sendikalarının büyük oranda merkezileştiği Selanik İşçi Merkezi, Girit Irakleio‘dan Ortaöğretim Çalışanları Senidkası, Mahkeme Çalışanları Sendikası ve Eczacılar Odasi  Türkan Albayrak’ın direnişini ve taleplerini sahiplendiler. Sağlık- İş Sendikası, Paşabahçe Hastanesi Başhekimliği ve taşeron temizlik şirketi Piramit LT.ŞTİ’ne ayrı ayrı yolladıkları faxlarla Türkan Albayrak’ın işten atılmasını protesto eden sendikacılar, işe geri alınması talep ettiler.

Ayrıca ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Bağmısız Müdahale  (Tüm Kamu ve Özel Sektör Çalışanları Sendikal Hareketi) genelde Sol Birlik Partisinin ve Radikal Sol Birlik’in işçi-memur sendikal örgütlenmesidir. Yunanistan’daki Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ve İşçi Sendikaları Konfederayonu’nun (GSEE) yönetiminde bulunuyorlar.) örgütlenmesi de Türkan Albayrak'ın direnişini desteklediklerini belirterek işe geri alınmasını istediler.


Türkan Albayrak’ın iş, onur ve haklarını korumak için verdiği mücadeleyi destkeliyoruz. Girit-Irakleio Mahkeme Çalışanları Sendikası
Gririt-Irakleio ortaöğrenim çalışanları sendikasi yönetim kurulu olarak çalışma ve sendikal hakların savunucusu sendikacı işçi Türkan Albayrak’ın işinden atılması ve bir kadın olarak aşağılanmasını proteste ediyoruz. Türkan Albayrak’ı desteklediğimizi ve dayanisma içinde olduğmuzu beyan ediyor, işe geri alınmasını talep ediyoruz.


SELANİK İŞÇİ MERKEZİ’NİN TÜRKAN ALBAYRAK İLE İLGİLİ DAYANIŞMA MESAJI
Selanik İşçi Merkezi yönetimi olarak 10 Temmuz 2010 tarihinden beri Paşabahçe Devlet Hastanesi’ndeki işinden atıldığı için haklı bir mücadele veren emekçi Türkan Albayrak’ın direnişi ile ilgili bilgi sahibi olduk.
İşten çıkartılmasının asıl nedeninin sendikal ve politik mücadelesi ve hastane yönetiminin baskılarına  boyun eğmememesi oldugu açıktır.
Sesimizi Türkan Albayrak ve direnen herkes ile birleştiriyoruz.
Emekçi meslektaşımıza tüm dayanışma duygularımızı ifade ediyor ve her nerede olursa olsun demokratik haklara yönelik saldırıları ve işten çıkartılmaları kınıyoruz.
Günlük yaşamda ve iş yaşamında haklarını ve onurunu savunan, direnen tüm direnişçiler ile dayanışma içindeyiz. Piramit LTD.ŞTİ yönetimini ve hastane yönetimini Türkan Albayrak’ ın işe dönme talebini kabul etmeye çağırıyoruz.
SELANİK İŞÇİ  MERKEZİ YÖNETİMİ
30/09/2010
Protokol no: 1202
32, ARISTOTELOUS STR. P.C. 546 31 THESSALONIKI
Tel: 0030 2310 252 910 (30 hat)
Faks: 0030 2310 264 281
www.ekth.gr e-mail: ekth@megabyte.gr

2 yorum:

kelRapunzell dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kelRapunzell dedi ki...

Blogger adımla değil Kendi ismimle destek göndermeye çalışıyorum ama saolsun Google blog sistemi bunu zorlaştırmakta direniyor .Peki o zaman ..Gercekte destek olunması gereken giysi değil çalışma hakkıdır .Türkan hanıma mücadelesinde destek veriyoruz